Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 31. august 2024Meniny má Nora
< sekcia Slovensko

Vizuálni umelci pripravujú dražbu diel na podporu Pohody

Na snímke škody v areáli na letisku po búrke počas druhého dňa 27. ročníka festivalu Pohoda v piatok 12. júla 2024 v Trenčíne. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Online dražba umeleckých diel prebehne v spolupráci s aukčným domom SOGA.

Bratislava 18. júla (TASR) - Vizuálni umelci pripravujú online dražbu umeleckých diel na podporu festivalu Pohoda. "Radi by sme zdieľali bremeno dôsledkov ničivej búrky, ktorá je dôkazom toho, čo všetci tušíme, a vyzýva nás na aktívnu účasť na hľadaní riešení klimatickej a environmentálnej katastrofy," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré podpísali Ilona Németh, Daniel Dida a Veronika Němcová.

Online dražba umeleckých diel prebehne v spolupráci s aukčným domom SOGA. Organizátori v súčasnosti oslovujú umelcov, ktorí od roku 2015 prezentovali svoje diela na festivale v rámci Visual stage, na spoluúčasť v záchrannom projekte. "Dražbu spustíme v septembri tohto roka. O jej priebehu budeme postupne informovať," avizujú vizuálni umelci.

Festival Pohoda na trenčianskom letisku organizátori predčasne ukončili po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke a páde veľkého stanu. Pre pád stanu začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.