Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 2. október 2024Meniny má Levoslav
< sekcia Slovensko

Vláda nesúhlasí s návrhom na odvolanie ministra spravodlivosti B.Suska

Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (SMER-SD).. Foto: TASR - Jakub Kotian

Odvolanie Suska iniciovali opoziční poslanci.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 1. októbra (TASR) - Vláda SR nesúhlasí s opozičným návrhom na odvolanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD). Uzniesla sa na tom na pondelňajšom (30. 9.) rokovaní per rollam. Návrh považuje za neopodstatnený vo všetkých jeho častiach.

"Všetky opozičné výhrady: novely trestných kódexov vrátane legislatívneho procesu ich schvaľovania, ktorý trval tri mesiace, zrušenie toxického prvku - Úradu špeciálnej prokuratúry, úpravy trestných sadzieb a výšky škôd ústavný súd pochoval a potvrdil ústavnosť postupu ministra spravodlivosti a celej vlády SR," zdôvodňuje vláda vo svojom stanovisku.

Podanie dovolania ministrom v prípade právoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika považuje vláda za využitie jeho právomoci v absolútnom súlade so zákonom.

Odvolanie Suska iniciovali opoziční poslanci. Namietali okrem iného jeho rozhodnutie podať dovolanie v prípade Kováčika a prerušiť jeho výkon trestu odňatia slobody až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR o dovolaní. Šéf rezortu spravodlivosti si za svojimi krokmi stojí. Poslanci Národnej rady SR majú o návrhu rokovať na aktuálnej schôdzi parlamentu.