Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Slovensko

Úrad vlády využije nevyčerpaných 622.605 eur na nové ciele

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Finančné prostriedky boli pôvodne rozpočtované v roku 2021 na rekonštrukciu a modernizáciu objektov, nákup pozemkov a obstarávanie hmotného a nehmotného majetku.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Úrad vlády (ÚV) SR môže využiť 622.605 eur z kapitálových výdavkov, ktoré nevyčerpal v predchádzajúcich dvoch rokoch, na nové ciele. So zmenou účelu použitia týchto peňazí v stredu súhlasila vláda.

Finančné prostriedky boli pôvodne rozpočtované v roku 2021 na rekonštrukciu a modernizáciu objektov, nákup pozemkov a obstarávanie hmotného a nehmotného majetku. Dôvodom zmeny účelu použitia je najmä neúspešnosť, prípadne prieťahy v procese verejného obstarávania, zostatok financií po verejnom obstarávaní, ktorý vznikol vysúťažením nižšej ceny, ako bola stanovená predpokladaná hodnota zákazky a úspora peňazí z dôvodu dodatočne vyjednaných zliav.

ÚV preto navrhuje tieto peniaze na krytie výdavkov spojených so zvýšenými nákladmi na prenájom priestorov vo výške 178.433 eur, na prevádzkové náklady (119.946 eur), na dofinancovanie zamestnancov pracujúcich mimopracovný pomer (200.000 eur), odvodov (69.900 eur) a na všeobecný materiál vo výške 54.326 eur.