Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Slovensko

M. Šimečka vyzýva ľudí, aby išli voliť do Európskeho parlamentu

Na archívnej snímke zľava diplomatka Ľubica Karvašová, podpredseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban, predseda PS Michal Šimečka, expremiér a líder kandidátky PS vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) Ľudovít Ódor a moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová. Foto: TASR Dano Veselský

Líder eurokandidátky PS Ľudovít Ódor poznamenal, že od začiatku čakali, že nadchádzajúce voľby budú o smerovaní Slovenska ako takého.

Bratislava 5. júna (TASR) - Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) a podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka vyzval na stredajšej tlačovej besede ľudí, aby sa zúčastnili na sobotňajších (8. 6.) voľbách do Európskeho parlamentu (EP). Konštatoval, že v sobotu si ľudia vyberú, či chcú aby zvíťazilo proeurópske Slovensko.

Šimečka prízvukoval, že je hrdý na kampaň, ktorú PS viedlo a na zostavu, ktorá kandiduje.

Líder eurokandidátky PS Ľudovít Ódor poznamenal, že od začiatku čakali, že nadchádzajúce voľby budú o smerovaní Slovenska ako takého. "Ide o príliš veľa. Či chceme krajinu, ktorá ide smerom na východ, má protieurópsku, ba niekedy až proruskú rétoriku, alebo chceme normálne, civilizované, moderné Slovensko," doplnil.

Voľby do EP budú na Slovensku 8. júna. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Kandiduje 22 politických strán a jedna koalícia. V stredu o polnoci sa končí volebná kampaň a začína sa moratórium.