Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Slovensko

VšZP zvýšila ponuku pre košickú detskú nemocnicu, tá nereagovala

Na archívnej snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

DFN Košice od 1. júla nebude môcť poskytnúť poistencom VšZP žiadnu plánovanú ústavnú ani ambulantnú zdravotnú starostlivosť.

Bratislava/Košice 30. júna (TASR) - Detská fakultná nemocnica (DFN) Košice zatiaľ nereagovala na poobednú ponuku zvýšenia platieb od štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). TASR o tom informoval jej hovorkyňa Eva Peterová. Zdôraznila, že aj v prípade nezmluvného vzťahu budú mať poistenci zabezpečenú zdravotnú starostlivosť.

"Našich poistencov však ubezpečujeme, že aj v prípade nezmluvného vzťahu s Detskou fakultnou nemocnicou v Košiciach im bude u tohto poskytovateľa i naďalej poskytnutá neodkladná zdravotná starostlivosť a plánovanú zdravotnú starostlivosť budú mať zabezpečenú u zmluvných poskytovateľov, predovšetkým v regióne Košice a Prešov," priblížila Peterová.

VšZP v uplynulom období intenzívne rokovala s DFN v Košiciach o pokračovaní v zmluvnom vzťahu. Doteraz sa však nepodarilo dosiahnuť dohodu. Zamestnanci VšZP v call centre a v pobočkovej sieti budú ľuďom poskytovať plnú súčinnosť.

DFN Košice od 1. júla nebude môcť poskytnúť poistencom VšZP žiadnu plánovanú ústavnú ani ambulantnú zdravotnú starostlivosť. V zdravotníckom zariadení ošetria iba poistencov VšZP vyžadujúcich neodkladnú zdravotnú starostlivosť.