Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

V Bratislave udeľovali ocenenia osobnostiam poradenstva za rok 2023

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

VÚDPaP zároveň v dňoch 29. - 30. mája organizuje v Bratislave 31. ročník konferencie Dieťa v ohrození. Témou je Psychická odolnosť ako výzva súčasnosti.

Bratislava 29. mája (TASR) - Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie (VÚDPaP) ocenil v utorok (28. 5.) večer v Bratislave osobnosti poradenstva, ktoré pomáhajú deťom a ich rodinám v náročných životných situáciách. Za rok 2023 boli udelené štyri ocenenia. Záštitu nad podujatím prevzal minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD).

Oceňovanie odborníkov v systéme poradenstva a prevencie považuje riaditeľka VÚDPaP Janette Motlová za mimoriadne dôležité. "Málo si uvedomujeme, ako veľmi súvisí duševné zdravie s oceňovaním. Ak príliš veľa pracujeme, často aj za cenu vlastnej nepohody alebo zhoršených rodinných vzťahov, potrebujeme vedieť, prečo je to dôležité. Morálne ocenenie je často oveľa dôležitejšie než ocenenie materiálne," skonštatovala Motlová.

V kategórii Mladý talent poradenstva 2023 získala ocenenie Soňa Pribusová, psychologička z Centra poradenstva a prevencie v Trenčíne. V kategórii Osobnosť poradenstva 2023 si ocenenie prevzala Viera Hudečková z Diagnostického centra v Záhorskej Bystrici. Ocenenie za dlhodobý prínos v systéme poradenstva a prevencie bolo udelené Albínovi Škovierovi. Laureátom špeciálneho ocenenia Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR sa stal profesor Vladimír Labáth.

VÚDPaP zároveň v dňoch 29. - 30. mája organizuje v Bratislave 31. ročník konferencie Dieťa v ohrození. Témou je Psychická odolnosť ako výzva súčasnosti.