Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Slovensko

Vyhlásili projekt o najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

Na snímke priestory Verejnej knižnice Mikuláša Kováča na banskobystrickom sídlisku Sásová v stredu 6. marca 2024. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Absolútnym víťazom celoslovenského projektu sa stane školská knižnica, ktorá zorganizuje najzaujímavejšie podujatie. Víťazom projektu venuje NIVaM knižné publikácie.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) vyhlásil 20. ročník celoslovenského projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice k Medzinárodnému dňu školských knižníc 28. októbra. Cieľom projektu je zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah k školskej knižnici, ku knihe a aktívnemu čítaniu žiakov.

"Pridanou hodnotou celoslovenského projektu je vytvorenie príležitosti pre každého účastníka, aby mohol prispieť svojou inšpiráciou k originálnemu priebehu podujatia a zároveň v ňom mohol prejaviť svoj osobný talent," uviedla odborná garantka projektu Rozália Cenigová.

Školská knižnica, ktorá sa chce zúčastniť, musí vyplniť do 23. októbra elektronickú prihlášku, ktorá je dostupná na webovom sídle NIVaM, a zorganizovať podujatie k Medzinárodnému dňu školských knižníc práve dňa 28. októbra 2024 na tému Školská knižnica - priestor pre zábavné a aktívne učenie. Okrem toho tiež záujemcovia musia poslať stručný popis podujatia v rozsahu tri až päť strán textu najneskôr do 4. novembra na adresu NIVaM.

Absolútnym víťazom celoslovenského projektu sa stane školská knižnica, ktorá zorganizuje najzaujímavejšie podujatie. Víťazom projektu venuje NIVaM knižné publikácie.