Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Slovensko

Vyhlásili výzvu na projekty podporujúce výchovu a vzdelávanie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Celková suma výzvy je 950. 000 eur.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyhlásilo výzvu na projekty, ktoré podporia rozširovanie inovácií vo výchove a vzdelávaní. Celková suma výzvy je 950.000 eur. Žiadosti o poskytnutie dotácie je možné predkladať do 8. októbra. TASR o tom informovali z odboru komunikácie a marketingu MŠVVaŠ SR.

"Ide napríklad o aktivity na podporu rozvoja digitálnej, mediálnej či finančnej gramotnosti, na rozširovanie bádateľských metód či riešení problémov, ako aj na podporu inkluzívneho prístupu," priblížili z ministerstva. Cieľom výzvy je šíriť overené vzdelávacie inovácie a zvýšiť podiel nových inovatívnych prístupov vo výchove a vzdelávaní v základných a stredných školách a v poslednom ročníku materských škôl.

O finančné prostriedky sa môžu uchádzať občianske združenia, nadácie a neziskové organizácie, ktoré poskytujú všeobecne prospešné služby. Do výzvy sa môžu zapojiť aj štátom uznané cirkvi alebo náboženské spoločnosti, ktoré sú zriaďovateľmi účelových zariadení cirkvi a zriaďovatelia stredísk služieb škole.

Ministerstvo priblížilo, že maximálna výška požadovanej dotácie je 200.000 eur a minimálna 80.000 eur. Pri realizácii projektov je potrebné spolufinancovanie z vlastných zdrojov prijímateľa minimálne vo výške desať percent z celkovej dotácie. Žiadosť o poskytnutie prostriedkov žiadateľ prekladá prostredníctvom elektronického formulára, ktorý je dostupný na https://minedu.egrant.sk/.