Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

VYHRÁŽAL SA PROKURÁTORKE ZABITÍM: Prípad stále vyšetrujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Odsudzujem akékoľvek prejavy násilia, tvrdí Žilinka.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava/Sliač 15. septembra (TASR) - Polícia intenzívne pátra po neznámom mužovi, ktorý v nedeľu pri raňajšom behu chytil prokurátorku Krajskej prokuratúry Banská Bystrica odzadu za ústa a nožom sa jej vyhrážal, že ju zabije. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti.

"Páchateľ z miesta ušiel len vďaka duchaprítomnosti prokurátorky. Policajt začal trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania a po páchateľovi sa intenzívne pátra," priblížil generálny prokurátor. Útok označil za hanebný.

"Odsudzujem akékoľvek prejavy násilia. Zvlášť, ak útok smeruje voči žene a navyše voči kolegyni," podotkol s tým, že orgány činné v trestnom konaní urobia maximum pre to, aby prípad vyšetrili.

Útok na prokurátorku odsúdilo aj Ministerstvo spravodlivosti SR. Takéto konanie považuje za absolútne neprijateľné. "Skutok musí byť čím skôr vyšetrený a páchateľ exemplárne potrestaný, tak ako aj páchatelia výhražných emailov a telefonátov," uviedol minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) na sociálnej sieti.