Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Slovensko

Z. Dolinková sa poďakovala za dôveru a príležitosť viesť rezort

Prezident Peter Pellegrini (vpravo), ktorý prijal demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD, vľavo) v Prezidentskom paláci v Bratislave vo štvrtok 10. októbra 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Prezident Peter Pellegrini (vpravo), ktorý prijal demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD, vľavo) v Prezidentskom paláci v Bratislave vo štvrtok 10. októbra 2024.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) sa poďakovala za dôveru a príležitosť viesť rezort zdravotníctva. Uviedla to po štvrtkovom prijatí jej demisie prezidentom SR Petrom Pellegrinim. Svojmu nástupcovi Kamilovi Šaškovi (Hlas-SD) zapriala úspešnú misiu pri napĺňaní jeho vízie.

"Počas svojho pôsobenia som sa vždy snažila prinášať transparentné riešenia a dennodenne som bojovala za lepšie zdravotníctvo na Slovensku. Malými krokmi som pracovala na tom, aby sa zdravotníctvo postavilo na nohy a začalo sa približovať úrovni 21. storočia," poznamenala.

Dolinková zároveň poďakovala svojim kolegom z rezortu, zdravotníkom aj všetkým, ktorí prispievajú k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti. "Slovenskému zdravotníctvu želám predovšetkým veľa spokojných pacientov, profesionálnych odborníkov, kvalitné zdravotnícke zariadenia, dostupné lieky a najmä stabilitu, predvídateľnosť, silnú podporu a napredovanie," dodala.

Hlava štátu vo štvrtok prijala Dolinkovej demisiu. Tá svoj koniec oznámila minulý týždeň. Uviedla, že necíti podporu na presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente, ktoré sa podľa jej slov nemali dotknúť zdravotníctva. Pellegrini vo štvrtok na post ministra zdravotníctva vymenoval Šaška. Ten od začiatku volebného obdobia pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva.