Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Slovensko

Z Dunaja vytiahli potopenú loď

Na snímke v pozadí kabína a v popredí pracovník Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) počas odstraňovania potopeného remorkéru mobilným žeriavom SVP v bratislavskom nákladnom prístave vo Vlčom hrdle v utorok 1. decembra 2020. Remorkér sa potopil piatok 20. novembra. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V nádrži lode sa nachádzalo približne 2500 litrov nafty a 200 litrov oleja.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Remorkér, ktorý sa potopil 20. novembra v Bratislave, v stredu vytiahli z Dunaja. Pri vyťahovaní plavidla bolo potrebné dbať na to, aby nedošlo k úniku ropných látok. Šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO) na tlačovej konferencii povedal, že havária nespôsobila ekologické následky.

Budaj ocenil záchranárske práce. "Chválim spoluprácu Slovenskej inšpekcie životného prostredia a Slovenského vodohospodárskeho podniku. Vďaka nim sa podarilo predísť ekologickej havárii," povedal. V nádrži lode sa nachádzalo približne 2500 litrov nafty a 200 litrov oleja.

Loď sa podľa generálneho riaditeľa Slovenskej inšpekcie životného prostredia Jána Jenča podarilo vytiahnuť v relatívne krátkom čase napriek tomu, že sa nachádzala na zložitom mieste.