Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Slovensko

Záchranári navštívili Roberta Fica, ďakoval im za prácu pri povodniach

Stretnutie predsedu vlády SR Roberta Fica so záchranármi 26. júna 2013 na Úrade vlády SR v Bratislave, ktorým poďakoval za profesionálnu prácu pri ochrane ľudských životov a obydlí pri tohtoročných povodniach. Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (vľavo) si podáva ruky so záchranármi. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Premiér poznamenal, že si uvedomil, aké dôležité bolo postaviť v Bratislave protipovodňové bariéry.

Bratislava 26. júna (TASR) - Premiér Robert Fico dnes na Úrade vlády SR prijal zástupcov záchranárov, ale aj vodohospodárov, ktorí pomáhali pri nedávnych záplavách spôsobených rozvodneným Dunajom. Okrem iného im odovzdal aj pozdravy od prezidenta Ivana Gašparoviča.

"Chcem vám veľmi úprimne a nielen v mojom mene, ale aj v mene celej vlády SR, poďakovať za to, koľko energie, úsilia, ale aj fortieľu ste vynaložili na to, aby sme zabránili tomu najhoršiemu," prihovoril sa prítomným predseda vlády.

Ako poznamenal, počas nedávnych záplav si uvedomil, aké dôležité bolo postaviť v Bratislave protipovodňové bariéry. Avizoval preto, že bude podporovať, aby sa z eurofondov vyčlenilo minimálne 400 miliónov eur na ich výstavbu v ďalších mestách.