Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Slovensko

Začína sa proces s Jozefom H., obžalovaným z vraždy partnerky

Na snímke obžalovaný z brutálnej vraždy Jozef H. prichádza v sprievode justičnej stráže na hlavné pojednávanie pred senátom Mestského súdu Bratislava I, 6. augusta 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podľa prokuratúry mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Pred senátom Mestského súdu Bratislava I sa v utorok začína hlavné pojednávanie s Jozefom H., ktorý čelí obžalobe z vraždy partnerky v bratislavskom byte. Prítomný je aj znalec a jeden svedok. K dohode o vine a treste medzi prokurátorom a obžalovaným nedošlo. Obžalovaný vyhlásil, že sa cíti byť vinný.

Znalec z odboru psychiatrie vypovedal, že obžalovaný sa v čase vykonania skutku nachádzal v stave vystupňovaného afektu s ťažkým stupňom alkoholovej opojenosti. Zároveň navrhol vykonať psychiatricko-adiktologické liečenie súčasne.



Podľa prokuratúry mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Polícia v januári informovala o náleze tela ženy bez známok života v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese. Podozrivého neskôr zadržali, po obvinení ho súd vzal do väzby.


Na pojednávaní s Jozefom H., obžalovaným z vraždy partnerky, vypovedal znalec


Bratislava 6. augusta (TASR) - Na hlavnom pojednávaní s Jozefom H., obžalovaným z vraždy partnerky v bratislavskom byte, vypovedal znalec z odboru psychiatrie. Tým, že obžalovaný priznal vinu, dokazovanie sa vykonávalo iba o výroku o treste. Senát Mestského súdu Bratislava I zároveň odročil súdny proces na 13. septembra, kedy majú byť prednesené záverečné reči.

Na pojednávaní sa čítali aj znalecké posudky a výpovede svedkov. Poškodená rodina obete žiadala náhradu škody vo výške 100.000 eur.