Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

Zahraničné cesty štátnych tajomníkov bude schvaľovať rezort diplomacie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubaeur

Navrhovaná úprava súvisí s novelou zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, tzv. kompetenčného zákona.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Návrhy zahraničných ciest štátnych tajomníkov a predsedov a vedúcich ostatných ústredných orgánov štátnej správy bude po novom schvaľovať Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Vyplýva to z návrhu úpravy zásad postupu pri uskutočňovaní zahraničných stykov, ktorý v stredu schválila vláda.

Navrhovaná úprava súvisí s novelou zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, tzv. kompetenčného zákona. "S účinnosťou od 1. septembra novela doplnila pôsobnosť MZVEZ o kompetenciu schvaľovať zahraničné cesty štátnych tajomníkov a predsedov a vedúcich ostatných ústredných orgánov štátnej správy," vysvetlilo ministerstvo. Dodáva, že v tejto súvislosti je potrebné upraviť súvisiace uznesenia vlády.

MZVEZ bude o schválení návrhov informovať na svojom webe. Schvaľovanie zahraničných ciest členov vlády ostáva v pôsobnosti kabinetu vo forme schvaľovania plánu zahraničných stykov vlády SR.