Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Slovensko

VšZP predložila prepracované ozdravné opatrenia

Na snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste 7. januára 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Prvý návrh opatrení predložila štátna poisťovňa začiatkom júla.

Bratislava 24. júla (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) predložila Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) prepracované ozdravné opatrenia na zefektívnenie jej hospodárenia. Ten ich v súčasnosti analyzuje. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa úradu Monika Beťková.

"Predstavenstvo VšZP na stretnutí dňa 17. júla predložilo vedeniu ÚDZS prepracované ozdravné opatrenia, ktorých cieľom je zefektívniť hospodárenie VšZP do konca roka 2024 pri dodržaní tzv. výdavkových limitov rozpočtu verejnej správy, ako aj takzvanej programovej vyhlášky ministerstva zdravotníctva," priblížila.

Rozsah a efektívnosť opatrení sú v súčasnosti predmetom analýz odborníkov sekcie dohľadu nad zdravotným poistením ÚDZS. "Predložené opatrenia zo strany VšZP nateraz úrad nebude konkretizovať," dodala hovorkyňa.

Prvý návrh opatrení predložila štátna poisťovňa začiatkom júla. Úrad ich vtedy označil za nedostatočné. VšZP vtedy avizovala, že akceptuje odporúčania ÚDZS a je pripravená skorigovať opatrenia v súlade s nimi. Opatrenia majú znížiť stratu štátnej poisťovne, tá sa v roku 2024 očakávala vo výške 169 miliónov eur.