Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 9. september 2024Meniny má Martina
< sekcia Slovensko

VIDEO: Zdravotnícky výbor ku kardiológii v Trenčíne neotvorili

Na snímke vpravo predseda výboru NR SR pre zdravotníctvo Vladimír Baláž (Smer-SD) a druhá sprava ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) pred otvorením rokovania výboru 6. augusta 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Naubauer

Ďalšie rokovanie zdravotníckeho výboru by sa mohlo uskutočniť v septembri, uviedol jeho šéf Vladimír Baláž (Smer-SD).

Bratislava 6. augusta (TASR) - Mimoriadny parlamentný výbor pre zdravotníctvo k aktuálnej situácii na kardiologickom oddelení vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne v utorok neotvorili. Nebol uznášaniaschopný. Ďalšie rokovanie zdravotníckeho výboru by sa mohlo uskutočniť v septembri, uviedol jeho šéf Vladimír Baláž (Smer-SD). O zvolanie mimoriadneho výboru požiadali opoziční poslanci, podľa ktorých je zdravotná starostlivosť v regióne ohrozená.

Opoziční poslanci Národnej rady (NR) SR Oskar Dvořák (PS), Tomáš Szalay (SaS) a Peter Stachura (KDH) kritizovali súčasnú situáciu na kardiológii spojenú s výpoveďami lekárov. Riaditeľ zdravotníckeho zariadenia Michal Plesník mal podľa nich odvolať primára oddelenia bez udania dôvodu, čo malo viesť k výpovediam ďalších lekárov. Pacienti v regióne Trenčína podľa nich nemajú zabezpečenú zdravotnú starostlivosť.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) aj trenčianska nemocnica tvrdenia o kolapse oddelenia odmietli. Oddelenie je podľa nemocnice funkčné a jeho chod je plynule zabezpečený.