Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Slovensko

Žiadosť o akreditáciu podalo vyše 100 dobrovoľníckych organizácií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Akreditáciu zaviedla zmena zákona o dobrovoľníctve účinná od apríla minulého roku a slúži ako štátne overenie spôsobilosti poskytovateľa alebo prijímateľa dobrovoľníckej činnosti.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Žiadosť o akreditáciu na Ministerstve vnútra (MV) SR podalo vyše 100 dobrovoľníckych organizácií. Aktuálne prebieha administratívna kontrola žiadostí. Akreditačná komisia následne preverí, či prihlásené organizácie spĺňajú stanovené podmienky na získanie akreditácie. Pre TASR to uviedol tlačový odbor MV SR.

"Organizácie, ktoré nestihli podať žiadosť, budú mať ďalšiu príležitosť začiatkom roka 2025, keď sa akreditačný proces znovu otvorí," vyhlásil rezort.

Akreditáciu zaviedla zmena zákona o dobrovoľníctve účinná od apríla minulého roku a slúži ako štátne overenie spôsobilosti poskytovateľa alebo prijímateľa dobrovoľníckej činnosti. Je podmienkou pre udelenie prípadných dotácií na dobrovoľnícku činnosť. Splnomocnenkyňa vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Simona Zacharová podľa ministerstva hľadá možnosti financovania dotačnej schémy. Akreditácia bude po udelení platná štyri roky.