Vyhláškou sa spresnila definícia exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov, uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.
Autor TASR
Bratislava 27. novembra (TASR) - Pre fungovanie terás v reštauráciách platia od piatka nové podmienky. Z jednej strany musia byť otvorené. Spresnenie pravidiel priniesla vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
"Vyhláškou sa spresnila definícia exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Pod exteriérovou časťou prevádzky sa rozumie priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán," uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.
Presnejšie sa podľa jeho slov aj definovali hromadné podujatia nad šesť osôb, ktoré sa môžu konať. Pôjde o hromadné podujatia jednorazovej povahy, ktoré trvajú najviac 48 hodín. "Ich účastníci musia mať v čase začiatku negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starší ako 12 hodín," doplnil.
"Vyhláškou sa spresnila definícia exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Pod exteriérovou časťou prevádzky sa rozumie priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán," uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.
Presnejšie sa podľa jeho slov aj definovali hromadné podujatia nad šesť osôb, ktoré sa môžu konať. Pôjde o hromadné podujatia jednorazovej povahy, ktoré trvajú najviac 48 hodín. "Ich účastníci musia mať v čase začiatku negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starší ako 12 hodín," doplnil.