Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Slovensko

Železničná doprava na území Česka a Rakúska je čiastočne obnovená

Na archívnej snímke nástupište na Hlavnej železničnej stanici v Bratislave. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Vlaky premávajúce na trase Zürich HB a Bratislava hlavná stanica v súčasnosti fungujú na úseku medzi Wien Hbf a bratislavskou hlavnou stanicou.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Na území Česka a Rakúska čiastočne obnovili železničnú dopravu po tom, ako bola prevádzka prerušená v dôsledku silných dažďov. Informoval o tom v piatok hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

Vlaky premávajúce na trase Zürich HB a Bratislava hlavná stanica v súčasnosti fungujú na úseku medzi Wien Hbf a bratislavskou hlavnou stanicou. Z dôvodu vážnych a dlhotrvajúcich poškodení Západnej železnice v Rakúsku, spôsobených povodňami, tieto vlaky nepremávajú na celej pôvodnej trase až po Zürich.

Od 21. septembra bude postupne obnovená prevádzka vlakov na trase Praha - Žilina a od 23. septembra na trase Praha - Košice. Niektoré vlaky budú pritom prevádzkované len v úseku Žilina - Čadca a žiadne spojenie nebude zastavovať na staniciach Ostrava-Svinov, Ostrava hl. n., Bohumín a Karviná hl. n. ZSSK ďalej upozorňuje, že postupným nabiehaním prevádzky môže dôjsť k odriekaniu niektorých spojení a k meškaniu vlakov.

Z dôvodu uzavretia cestnej komunikácie spájajúcej Štúrovo s obcou Chľaba pre zaplavenie cesty Dunajom mimoriadne zastavuje po dohode s krízovým štábom Nitrianskeho samosprávneho kraja od stredy (18. 9.) až do odvolania šesť medzištátnych vlakov na železničnej zastávke Chľaba.

Cestovné doklady zakúpené v predpredaji najneskôr v pondelok (16. 9.) s dátumom cesty v období od piatka 13. do nedele 22. septembra je možné vrátiť bez sankcie, využiť v iných vlakoch, či použiť neskôr.