Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Šport

Abrahámová postúpila do finále K1 z desiateho miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pomerne blízko k finále bol aj Hodas-Pauer, ktorý išiel veľmi vydarenú jazdu.

Liptovský Mikuláš 6. júla (TASR) - Slovenská kajakárka Karolína Abrahámová postúpila na MSJ vo vodnom slalome do finále. Na domácej vode v Liptovskom Mikuláši obsadila v semifinále desiatu priečku s mankom 6,08 sekundy na prvú Češku Markétu Hojdovú. Spomedzi Slovákov bol v K1 len Daniel Hodas-Pauer, ktorý skončil v semifinále na sedemnástom mieste.

Abrahámová udržala jednu z posledných nádejí pre Slovensko na cenný kov na šampionáte. Po vydarenom štvrtku, keď išla ďalej zo štvrtého miesta z prvej rozjazdy, postúpila v sobotu tesne. V prvej časti trate mala dotyk na protiprúdnej desiatke a nakoniec skončila viac ako sekundu a pol pod hranicou postupu.

Pomerne blízko k finále bol aj Hodas-Pauer, ktorý išiel veľmi vydarenú jazdu. Vo štvrtok postúpil až z 27. miesta, no v semifinále sa na rozdiel od niektorých súperov vysporiadal s nižšou vodou. Nakoniec ho vyradil dotyk na poslednej bránke, ktorý si samotný pretekár neuvedomil. Skončil sedemnásty, takmer jeden a pol sekundy za desiatym Talianom Michelem Pistonim.

Výsledky - K1 juniori semifinále

muži: 1. Elouan Debliquy 90,58 s (0), 2. Titouan Estanguet (obaja Fr.) +1,25 (0), 3. Martin Panzer (ČR) +1,83, ...17. Daniel HODAS-PAUER (SR) +7,31 (2)

ženy: 1. Markéta Hojdová (ČR) 106,63 s (0), 2. Christin Heydenreichová (Nem.) +0,56 (0), 3. Klára Mrázková (ČR) +0,68 (2), ...10. Karolína ABRAHÁMOVÁ (SR) +6,08 (2)