Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Šport

Albánsky útočník Daku dostal od UEFA dvojzápasový dištanc

Na archívnej snímke Albánec Mirlind Daku kontroluje loptu pred Chorvátom Martinom Baturinom počas zápasu skupiny B medzi Chorvátskom a Albánskom na futbalovom turnaji Euro 2024 v nemeckom Hamburgu. Foto: TASR-AP

Riadiaci orgán európskeho futbalu mu uložil sankciu pre nedodržanie všeobecných zásad správania.

Berlín 23. júna (TASR) - Albánsky futbalový reprezentant Mirlind Daku dostal dvojzápasový dištanc od Európskej futbalovej únie (UEFA). Dvadsaťšesťročný útočník po stredajšom zápase B-skupiny proti Chorvátsku (2:2) s ampliónom burcoval priaznivcov k hanlivému skandovaniu na adresu Severného Macedónska a Srbska. Následne sa odvolal na emócie, ktoré sú spojené s účasťou na európskom šampionáte.

Riadiaci orgán európskeho futbalu mu uložil sankciu pre nedodržanie všeobecných zásad správania, porušenie základných pravidiel slušnosti, využívanie športových podujatí na prejavy nešportového chovania a znevažovanie futbalu.

Daku vynechá pondelkový záverečný duel B-skupiny proti Španielsku a následne buď zápas vyraďovacej časti na ME alebo ďalšie stretnutie pod záštitou UEFA. Záleží na tom, či sa Albánsko prebojuje do osemfinále.

UEFA tiež udelila Albánskej futbalovej federácii pokutu v výške 25.000 eur, pre nevhodné správanie priaznivcov a ďalších 22.500 eur za používanie pyrotechniky. Za podobný priestupok fanúšikov dostala finančný trest vo výške 28.000 eur aj Chorvátska futbalová asociácia.