Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Šport

Andy Roddick vyhral turnaj v Atlante, má 32.titul vo dvojhre na okruhu

Andy Roddick Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný reprezentant USA v Atlante vyhral aj v roku 2001, keď mal osemnásť rokov.

Atlanta 23. júla (TASR) - Americký tenista Andy Roddick triumfoval vo finále turnaja ATP v Atlante, keď zvíťazil ako nasadená štvorka nad Luxemburčanom Gillesom Müllerom po troch setoch 1:6, 7:6 (2) a 6:2.

Pre Roddicka je to už 32. titul vo dvojhre na okruhu.

Dvadsaťdeväťročný reprezentant USA je medzi aktívnymi hráčmi na treťom mieste v počte vyhratých turnajov, viac majú už len Roger Federer a Rafael Nadal. V Atlante vyhral aj v roku 2001, keď mal osemnásť rokov.

"Vyhral som 32. turnaj, je to výsledok tvrdej práce a nádeje, že sa dokážem dostať do takejto pozície," povedal Roddick, ktorý bude USA reprezentovať aj na blížiacej sa olympiáde v Londýne.

Američan mal aj pre problémy s ramenom problém v prvom sete s Luxemburčanovým podaním a prehral ho 1:6. Musel ho ošetriť aj lekár. Potom ale predviedol skvelý obrat, druhý set vyhral v tajbrejku a v treťom už dominoval. "Najprv sa mi nedarilo dobre udierať do loptičky, nemal som ani dobré podanie. Verím, že to za pár dní bude všetko OK," dodal Roddick. Dvadsaťdeväťročný Müller hral tretie finále vo dvojhre počas kariéry, stále však čaká na prvý turnajový triumf.

dvojhra - finále:

Andy Roddick (4-USA) - Gilles Müller (Lux.) 1:6, 7:6 (2), 6:2