Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Šport

Anketa Hráč mesiaca sa v jarnej časti vracia s viacerými novinkami

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V porovnaní s jesennými vydaniami ankety sa zmenil spôsob výberu najlepšieho futbalistu Fortuna ligy za kalendárny mesiac.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Obľúbená anketa Hráč mesiaca futbalovej Fortuna ligy sa v jarnej časti sezóny 2015/16 vracia na scénu aj s niekoľkými zaujímavými novinkami. Vďaka partnerovi projektu Pluska.sk má odteraz anketa vlastnú internetovú stránku pluska.sk/hracmesiaca2016, na ktorej môžu fanúšikovia hlasovať za svojho favorita a vyhrať atraktívne ceny.

V porovnaní s jesennými vydaniami ankety sa zmenil spôsob výberu najlepšieho futbalistu Fortuna ligy za kalendárny mesiac. Kým pôvodne mohli fanúšikovia ovplyvniť iba nomináciu finalistov, teraz bude ich názor spolurozhodovať priamo o víťazovi. Na základe výsledkov hlasovania získajú hráči od 11 po 1 bod. Súbežne s týmto hlasovaním sa k slovu dostane aj odborná porota. Každý z jej siedmich členov (Ladislav Molnár, Vladimír Kinder, Samuel Slovák, Róbert Semeník, Ivan Kozák, Štefan Tarkovič, redakcia Plus 1 deň) má pre svoju najlepšiu trojicu k dispozícii päť, tri a jeden bod. Po sčítaní bodov od fanúšikov a odbornej poroty bude známy Hráč mesiaca.

Do marcového finále postúpilo 11 futbalistov. Na základe Indexu kvality zohľadňujúceho oficiálne zápasové štatistiky si nomináciu spomedzi brankárov vyslúžil Darko Tofiloski z Ružomberka. Najlepšie hodnoty z obrancov dosiahli Žilinčania Tomáš Hučko, Nikolas Špalek a stopér Dunajskej Stredy Noe Achille Kwin. Zo stredopoliarov posunul Index kvality do finále Filipa Hlohovského zo Žiliny a dvojicu Srbov Slobodan Simovič (Slovan), Nikola Lukič (Michalovce). Fortunaligový nováčik sa prebojoval do finále aj medzi útočníkmi. O cenu zabojuje Trenčan Stefan Maierhofer, no zdatnú konkurenciu bude mať okrem ďalších finalistov aj v najlepšom strelcovi jari Milošovi Lačnom z Ružomberka.

Dvoma "divokými kartami" skompletizoval finálovú zostavu člen Výkonného výboru SFZ Milan Lešický. Svoj septembrový triumf tak bude môcť zopakovať aktuálne najlepší strelec Trenčína i celej Fortuna ligy Matúš Bero a o hlasy fanúšikov i poroty sa bude uchádzať aj 18-ročný žilinský stredopoliar László Bénes. "Matúš Bero sa ako stredový hráč prestrieľal na čelo tabuľky strelcov, čo je vo vyspelej futbalovej Európe svojím spôsobom rarita a značka mimoriadnej kvality. Okrem toho bol v posledných troch kolách v zostave kola a patril k oporám slovenskej dvadsaťjednotky v zápase s Tureckom. László Bénes, vekom ešte dorastenec, tvorí žilinskú hru. Počas celého úvodu jarnej časti sezóny patril k najlepším hráčom Žiliny," okomentoval svoju voľbu Milan Lešický.

Hlasovanie o Hráčovi mesiaca marec prebieha na stránke http://www.pluska.sk/hracmesiaca2016/ do stredy 13. apríla do 23.59 h. Každý fanúšik, ktorý sa do ankety zapojí, sa automaticky dostane do žrebovania o tri atraktívne ceny – originálny dres vybraného futbalistu Fortuna ligy a jeho autogramom, stávkový kredit od Fortuny vo výške 100 eur a dve vstupenky na zápas Fortuna ligy podľa vlastného výberu.