Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Šport

Argentína remizovala v juhoamerickej kvalifikácii o MS s Čile

Lionel Messi po skončení zápasu 5. kola juhoamerickej kvalifikácie MS 2022 Argentína - Čile v Santiago del Estero. Foto: TASR/AP

Uruguaj bez suspendovaného Edinsona Cavaniho remizoval s Paraguajom 0:0.

Buenos Aires 4. júna (TASR) - Futbalisti Argentíny remizovali v dueli 5. kola juhoamerickej kvalifikácie MS 2022 doma s Čile 1:1. V tabuľke tak zostali na druhom mieste so stratou jedného bodu na doteraz stopercentnú Brazíliu, ktorú čakal zápas s Ekvádorom až o deň neskôr.

Lionel Messi poslal v meste Santiago del Estero Argentínu do vedenia v 23. minúte, keď premenil pokutový kop, ktorý musel odobriť videorozhodca. Kapitán domácich trafil aj konštrukciu bránky a trikrát po jeho strele bravúrne zasiahol brankár Čile Claudio Bravo, no hostia si odniesli cenný bod vďaka vyrovnávajúcemu zásahu Alexisa Sancheza v 36. minúte. Čile je v tabuľke siedme, na šampionát sa prebojujú priamo prvé štyri tímy a na piaty čaká medzikontinentálna baráž. Argentína sa najbližšie predstaví v utorok v Kolumbii.

Uruguaj bez suspendovaného Edinsona Cavaniho remizoval s Paraguajom 0:0. Domácemu tímu neuznali v Montevideu v prvom polčase gól Jonathana Rodrigueza pre ofsajdový verdikt. Paraguaj zostal v tabuľke štvrtý o skóre pre svojim súperom.

Bolívia sa odlepila z dna tabuľky víťazstvom 3:1 nad Venezuelou, pod ktoré sa dvoma presnými zásahmi podpísal Marcelo Moreno. Po troch dueloch bez plného bodového zisku uspela Kolumbia, ktorá hladko triumfovala na pôde Peru 3:0 a patrí jej šiesta priečka.

Juhoamerická kvalifikácia MS 2022 - 5. kolo:



Argentína - Čile 1:1 (1:1)
Góly: 23. Messi (z 11m) - 36. Sanchez

Uruguaj - Paraguaj 0:0

Peru - Kolumbia 0:3
(0:1)
Góly: 40. Mina, 49. Uribe, 55. Luis Diaz, ČK: 45. Trauco - 59. Muňoz

Bolívia - Venezuela 3:1 (1:1)
Góly: 5. a 83. Moreno, 60. Bejarano - 26. Chancellor