Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Šport

Arsenalu chýbala podľa Artetu odvaha: Som z toho frustrovaný

Tréner anglického futbalového klubu Arsenal Londýn Mikel Arteta, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Arteta sa nechal počuť, že jeho tím ešte zabojuje o ligový titul, ktorý "Gunners" nezískali od roku 2004.

Londýn 28. októbra (TASR) - Futbalistom Arsenalu chýbala v nedeľnom šlágri proti Liverpoolu podľa trénera Mikela Artetu odvaha. Jeho tím dvakrát viedol, no nakoniec remizoval 2:2, keď nedokázal odpovedať na gól Mohameda Salaha v 81. minúte. Hostia stratili vedenie v tabuľke, keď sa na čelo posunul Manchester City.

Arteta sa nechal počuť, že jeho tím ešte zabojuje o ligový titul, ktorý "Gunners" nezískali od roku 2004. Momentálne figurujú na treťom mieste, na vedúce City strácajú päť bodov a na nedeľného súpera štyri. Z predošlých siedmich ligových stretnutí bodoval naplno len v troch. V nedeľu išiel do vedenia v 9. minúte po góle Bukaya Saku, ktorý si na pravej strane poradil s obrancom Andrewom Robertsonom a prekonal aj brankára Caoimhina Kellehera. Ten zastupuje zraneného Alissona, ktorý má už takmer mesiac problémy so stehnom. Kelleher v nedeľu inkasoval dva góly z troch striel súpera na bránu. Vyrovnanie zariadil v 18. minúte kapitán hostí Virgil van Dijk pri jedinom rohovom kope v prvom polčase. Gól do šatne stihol poslať ešte Mikel Merino, ktorý hlavičkoval loptu z priameho kopu v podaní Declana Ricea.

V ďalšom priebehu pocítili domáci striedanie Gabriela a Jurriena Timbera, pričom pre kartový trest nehral ani William Saliba a zranenie už dlhšie trápi Riccarda Calafioriho. Domáci tak hrali od začiatku so stredopoliarom Thomasom Parteym na pozícii pravého obrancu, na stopérskom poste nahradil po prestávke Gabriela Jakub Kiwior a na ľavej strane obrany bol len 18-ročný Myles Lewis-Skelly. Ku koncu stretnutia na seba stiahol troch hráčov v defenzíve domácich Darwin Nunez a Salah si nabehol do voľného priestoru pred bránu, kde mu prihral uruguajský spoluhráč. Egypťan je v tejto sezóne najproduktívnejší hráč tímu – podieľal sa na 11 presných zásahoch a zároveň si pripísal 11. gól do siete Arsenalu. Na začiatku nadstavenia ešte Kai Havertz preloboval Kellehera a trafil žrď. Loptu doklepol do odkrytej brány Gabriel Jesus, no rozhodca Anthony Taylor medzičasom odpískal faul Havertza na Trenta Alexandra-Arnolda.

"V prvom polčase sme dominovali, náskok mal byť väčší. Dostali sme však dva góly a pritom sme im nedali nič zadarmo. Práve to je frustrujúce. Boli sme oveľa lepší, no v druhom polčase sme mohli urobiť pár vecí lepšie, preto sme nevyhrali. Nemali sme odvahu. Z toho som frustrovaný a sklamaný," citovala Artetu agentúra AFP. Jeho náprotivok Arne Slot vyhral s tímom 11 zo svojich úvodných 13 duelov a potešilo ho, že prešiel skúškou v derby s Arsenalom. Minulú nedeľu jeho tím zdolal Chelsea 2:1, o tri dni neskôr vyhral 1:0 v Lipsku v rámci Ligy majstrov a na Emirates Stadium nepodľahol Arsenalu. "Dvakrát prehrávať s veľmi dobrým tímom a získať body ma teší. V prvom polčase dominovali, do druhého sme nastúpili silnejší. Dali sme do toho viac energie a oni museli dať dole zopár kvalitných hráčov, to nám možno pomohlo," zhodnotil Slot. Vyjadril sa aj k situácii v tabuľke: "Viem, že radi hovoríte o titule. Vidieť, že dokážeme hrať s Arsenalom na ich štadióne je pozitívne." Zastavil sa aj pri Salahovi, ktorý strelil 163. gól za Liverpool v Premier League a je tak ôsmy najlepší ligový kanonier klubu spolu s Robbiem Fowlerom. "Veľkí hráči sa ukážu vo veľkých zápasoch. Kluby ako Liverpool a Arsenal potrebujú takýchto rozdielových hráčov. Dnes to bol 'Mo'."