Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

AS Rím ukončil spoluprácu s trénerom De Rossim

Tréner klubu AS Rím Daniele De Rossi. Foto: TASR/AP

Tím sa pod jeho vedením dostal na konečné 6. miesto v najvyššej talianskej súťaži, keď v 38 zápasoch nazbieral 63 bodov za 18 víťazstiev a 9 remíz.

Rím 18. septembra (TASR) - Vedenie talianskeho futbalového klubu AS Rím ukončilo spoluprácu s trénerom Danielem De Rossim. Na lavičke no nahradí Chorvát Ivan Jurič, ktorý povedie mužstvo do konca prebiehajúcej sezóny.

Klub prepustil De Rossiho po tom, ako "giallorossi" nezvíťazili ani v jednom z úvodných štyroch zápasov Serie A. Bývalý kapitán AS Rím sa ujal funkcie v januári, keď nahradil Joseho Mourinha.

Tím sa pod jeho vedením dostal na konečné 6. miesto v najvyššej talianskej súťaži, keď v 38 zápasoch nazbieral 63 bodov za 18 víťazstiev a 9 remíz. De Rossi si od vedenia následne vyslúžil novú zmluvu s platnosťou do konca sezóny 2026/2027. "Rozhodnutie je v najlepšom záujme klubu vrátiť sa čo najskôr na želanú cestu v čase, keď je sezóna stále v počiatočnej fáze. Srdečne ďakujeme Danielemu, ktorý bude v našom klube vždy doma, za obetavú a vášnivú prácu v uplynulých mesiacoch," uviedol klub v oficiálnom stanovisku.

Jurič naposledy viedol FC Turín. Bývalý chorvátsky stredopoliar absolvuje debut na lavičke Rimanov v nedeľnom zápase proti Udinese.

AS Rím figuruje po štyroch odohratých zápasoch na 16. mieste tabuľky so ziskom troch bodov za remízy. Okrem troch nerozhodných výsledkov má za sebou aj domácu prehru s Empoli 1:2.

Futbalisti AS Rím sa v júli 2024 predstavili aj v Košiciach, keď v prípravnom zápase remizovali s domácim FC 1:1. Následne odohrali pred štartom ligy ešte štyri zápasy, z ktorých zvíťazili iba v jednom.