Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Šport

AS Trenčín odohrá odvetný duel s IFK Göteborg pravdepodobne v Dubnici

Futbalisti AS Trenčín odohrajú odvetný zápas proti IFK Göteborg s veľkou pravdepodobnosťou na štadióne v Dubnici nad Váhom. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Definitíva padla v priebehu tohto týždňa po dôkladnom zvážení všetkých dostupných faktov.

Trenčín 28. júna (TASR) - Futbalisti AS Trenčín odohrajú odvetný zápas druhého predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 proti IFK Göteborg s veľkou pravdepodobnosťou na štadióne v Dubnici nad Váhom. Definitíva padla v priebehu tohto týždňa po dôkladnom zvážení všetkých dostupných faktov.

"Prvou alternatívou bol pre nás domáci štadión na Sihoti. Pred pár dňami sme ešte stále dúfali, že sa nám to podarí dotiahnuť do úspešného konca. Emócie však treba dať bokom a pozrieť sa na celú vec racionálne. Veríme, že Dubničania nám vyjdú v ústrety pri zvládnutí organizácie tohto stretnutia. Vieme, že majú skúsenosti a ich pomoc a rady určite uvítame. Ak by sme sa predsa len nedohodli, čo ale nepredpokladáme, ďalšími možnosťami je pre nás Senec a Žilina," povedal pre oficiálnu webstránku AS Trenčín generálny manažér klubu Róbert Rybníček. Futbalový štadión v Trenčíne podľa neho nie je spôsobilý na podobné stretnutia. "Mali sme veľa práce, aby sme ho dali dokopy aspoň pre zápasy Corgoň ligy. Je to frustrujúci pocit, ktorý máme už od návštevy inšpektorov UEFA, ale musíme sa s tým vyrovnať," pokračoval výkonný šéf klubu.

Investícia do prispôsobenia Mestského štadióna na Sihoti pre potreby 2. predkola Európskej ligy UEFA sa pohybuje od 40 do 50-tisíc eur. "Klub na to financie nemá. Pred dvoma rokmi sme z vlastných zdrojov dali do štadióna približne 300.000 eur. Dnes by sa opäť investovalo do niečoho, čo treba skôr zbúrať. Ani mesto dnes nie je v situácii, aby si tento luxus dovolilo. Preto sme zvoli lacnejšiu alternatívu a racionálnejšiu. Veríme, že aj mesto Trenčín nám v tejto veci pomôže. Dubnica je dostatočne blízko a zázemie štadióna je na takej úrovni, aby si naši fanúšikovia mohli vychutnať súboj proti Göteborgu," dodal Rybníček, podľa ktorého by klub v prípade postupu do tretieho predkola súťaže musel aj tak hľadať náhradnú alternatívu.

Prvý súboj druhého predkola EL 2013/2014 proti IFK Göteborg odohrá slovenský zástupca na štadióne v Helsingborgu vzdialenom takmer 220 kilometrov južne od domovského stánku IFK. Dôvodom sú majstrovstvá Európy futbalistiek, ktorá sa hrajú aj v Göteborgu.