Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Ashley Cole opúšťa Birmingham, chce sa naplno venovať reprezentácii

Ashley Cole. Foto: TASR/AP

Štyridsaťtriročný Cole si počas hráčskej kariéry pripísal 107 štartov v národnom tíme, v drese Anglicka sa zúčastnil na piatich významných turnajoch.

Londýn 14. septembra (TASR) - Ashley Cole, asistent dočasného trénera anglickej futbalovej reprezentácie Leeho Carsleyho, ukončil svoje pôsobenie na lavičke Birminghamu City. Bývalý obranca sa chce naplno venovať práci pri národnom tíme a dohodol sa s Anglickou futbalovou asociáciou (FA) na plnohodnotnej spolupráci.

Štyridsaťtriročný Cole si počas hráčskej kariéry pripísal 107 štartov v národnom tíme, v drese Anglicka sa zúčastnil na piatich významných turnajoch. Reprezentačnú kariéru ukončil pred MS 2014 v Brazílii. V roku 2019 sa rozlúčil s aktívnou hráčskou činnosťou a vydal sa na trénerskú dráhu. Ako hlavný tréner viedol Birmingham, popritom sa venoval aj práci pri národnom mužstve. Na začiatku septembra ukončil pôsobenie na lavičke anglickej "dvadsaťjednotky" a presunul sa k A-tímu, kde ako asistent pomáhal Carsleymu. Pod ich vedením Albión úspešne odštartoval nový ročník Ligy národov, keď dosiahol identické víťazstvá 2:0 nad Írskom a Fínskom.

Podľa DPA by trvalá zmluva pre Colea mohla posilniť aj pozíciu Carsleyho, ktorý sa po odchode Garetha Southgatea ujal len funkcie dočasného trénera anglickej reprezentácie.