Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Šport

Asistent trénera Bonomi: Pocit z víťazstva prehlušil nervozitu

Na snímke asistent trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Simone Bonomi počas tlačovej konferencie na ME 2024 vo futbale v utorok 18. júna 2024 v nemeckom meste Mainz. Slovenskí futbalisti odohrajú druhý zápas E-skupiny proti Ukrajine v piatok 21. júna v Düsseldorfe. Foto: TASR - Martin Baumann

Asistent Francesca Calzona mal po takmer dvoch rokoch premiéru pred slovenskými médiami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Mainz 18. júna (TASR) - Asistent trénera slovenskej reprezentácie Simone Bonomi označil pondelkový výkon Slovákov za výborný. Chyby v zápase i vypäté momenty proti Belgicku (1:0) podľa neho prekryl pocit zo senzačného víťazstva.

Slováci nezačali proti favoritovi zvlášť presvedčivo. Prvú veľkú šancu mal Romelu Lukaku a tím významne podržal Martin Dúbravka. Následne však bol súčasť lapsusov v zadných radoch a Belgičania dvakrát netrafili odkrytú bránu. "Náročnejšie momenty boli, keď sme v určitej časti zápasu trpeli. Moli sme reagovať lepšie, keď išiel Lukaku sám na Dúbravku, ale sú to situácie, ktoré sa vyskytujú v každom zápase. Pocit z víťazstva prehlušil aj nervozitu, ktorá prišla napríklad počas druhej siutácie s VAR," uviedol na tlačovej konferencii Bonomi.

Jeho tím mal navrch v odbehnutej vzdialenosti, presnosti prihrávok a hráči obstáli proti fyzicky zdatnejším súperom na individuálnej úrovni. Do smolnej situácie sa dostal Dávid Hancko, ktorý zastúpil na bránkovej čiare Martina Dúbravku a následne ho nechtiac udrel kolenom do hlavy spoluhráč Denis Vavro. "V tomto momente sú všetci k dispozícii. Tí, čo hrali včera, majú možno šrámy, no dnes majú iný program. Zatiaľ by však mali byť všetci k dispozícii," zhodnotil asistent trénera. Vyjadril sa aj nečakanému vývoju v skupine, ktorú momentálne vedie Rumunsko o skóre pred Slovenskom. Balkánci nečakane vyhrali 3:0 nad Ukrajinou. "Včerajšie výsledky trocha zamotali skupinu, stále je otvorená so štyrmi mužstvami vysokej kvality. Znamená to, že do poslednej minúty je všetko otvorené," zhodnotil.

Asistent Francesca Calzona mal po takmer dvoch rokoch premiéru pred slovenskými médiami. S hlavným trénerom spolupracuje od roku 2010 - vtedy pôsobil ako hráč v treťoligovej talianskej Alessandrii. Calzona bol v tom čase asistent Maurizia Sarriho a krátko aj Francesca Buglia. "Ten vzťah sa vytváral ešte od mojich hráčskych čias. Od roku 2014 s ním pracujem už mimo ihriska ako tréner. Celé to obdobie sa snažíme pomáhať si navzájom. Tým, že tá spolupráca sa vyvíjala, sme sa dostali až na takúto úroveň. Stále si vymieňame názory, ale zhrniem to - vychádzame spolu dobre na ihrisku, ale aj mimo neho," zhodnotil Bonomi.

Slovákov čaká najbližší zápas v piatok o 15.00 proti Ukrajine v Düsseldorfe a v prípade víťazstva sa veľmi výrazne posunú k tretiemu postupu do vyraďovačky na štvrtom veľkom turnaji v slovenskej histórii.