Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Šport

Athletico Bilbao presvedčivo vyhralo nad Espanyolom Barcelona

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Hráči Betisu Sevilla zvíťazili na ihrisku Osasuny Pamplona 2:1.

Madrid 20. októbra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid vyhrali v sobotnom zápase 10. kola španielskej La Ligy na pôde Celty Vigo 2:1. Hostia sú v neúplnej tabuľke druhí o skóre za Barcelonou, ktorú čaká v nedeľu duel proti Seville. Celta je na desiatej pozícii.

Oba góly hostí vsietili hviezdni hráči - otvárací padol od Kyliana Mbappeho a víťazný strelil Vinicius Junior s asistenciou Luku Modriča. Tridsaťdeväťročný stredopoliar bol v tom čase na ihrisku len tri minúty.

FC Girona prehrala na domácom trávniku s Realom Sociedad San Sebastian 0:1. Jediný gól zápasu strelil v 44. minúte Mikel Oyarzabal, keď hlavičkou usmernil center Andera Barrenetxeu. Girona bude v utorok 22. októbra najbližší súper Slovana Bratislava v jeho treťom zápase v skupinovej fáze Ligy majstrov. Oba tímy v nej prehrali oba svoje doterajšie zápasy. Girone, ktorá obsadila vlani historické 3. miesto v La Lige, sa v domácej súťaži zatiaľ príliš nedarí. V 10 zápasoch získala iba 12 bodov za tri víťazstvá a tri remízy.

Hráči Athletica Bilbao zvíťazili nad Espanyolom Barcelona 4:1. Dvoma gólmi k tomu prispel ghanský útočník Iňaki Williams. Betisu Sevilla zvíťazil na ihrisku Osasuny Pamplona 2:1. Víťazný gól strelil v 73. minúte Chimy Avila, pre ktorého to bol prvý gól v ligovej sezóne. Oba tímy majú po 15 bodov.



La Liga - 10. kolo:

Celta Vigo - Real Madrid 1:2 (0:1)


Góly: 51. Swedberg - 20. Mbappe, 66. Vinicius Junior



Athletic Bilbao – Espanyol Barcelona 4:1 (3:0)

Góly: 28. a 30. I. Williams, 6. Vivian, 55. Berenguer – 90.+2 Tejero



CA Osasuna Pamplona - Betis Sevilla 1:2 (0:1)

Góly: 59. Torro - 7. Vitor Roque, 73. Avila, ČK: 90.+6 Natan (Bet.) za faul



FC Girona - Real Sociedad San Sebastian 0:1 (0:1)

Góly: 44. Oyarzabal