Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Šport

Atkinson sa stal novým hlavným trénerom Clevelandu Cavaliers

Na archívnej snímke Kenny Atkinson. Foto: TASR/AP

Atkinson, ktorý hral v Európe v rokoch 1993 - 2004, bude pôsobiť ako asistent trénera francúzskeho tímu na OH v Paríži.

Washington 29. júna (TASR) - Kenny Atkinson sa stal novým hlavným trénerom basketbalistov Clevelandu Cavaliers v NBA. Vo funkcii nahradil J. B. Bickerstaffa, s ktorým vedenie klubu v máji ukončilo spoluprácu.

Päťdesiatsedemročný Američan dosiaľ viedol iba Brooklyn Nets v rokoch 2016 až 2020. "Som neuveriteľne poctený, že môžem viesť mladý a talentovaný tím, ktorý má pred sebou žiarivú budúcnosť. Teším sa, že môžem byť súčasťou napredovania tohto mužstva," uviedol Atkinson podľa agentúry AFP. Americký kormidelník taktiež strávil 12 sezón v zámorskej profilige na poste asistenta trénera, pričom uplynulé tri ročníky pôsobil v realizačnom tíme Golden State Warriors.

"Pri výbere nového trénera sme uskutočnili dôkladné a rozsiahle hľadanie a sme nadšení, že môžeme privítať Kennyho Atkinsona. Kenny prináša bohaté skúsenosti, osvedčené výsledky v oblasti rozvoja hráčov a neúnavnú pracovnú morálku, ktorá sa zhoduje s našou víziou," povedal prezident basketbalových operácií Cavaliers Koby Altman.

Atkinson, ktorý hral v Európe v rokoch 1993 - 2004, bude pôsobiť ako asistent trénera francúzskeho tímu na OH v Paríži. V minulosti bol člen realizačného tímu Gruzínska, Ukrajiny a Dominikánskej republiky.