Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Šport

Tamberi sa na košický JBL Jump fest vypýtal sám, verí si, únavu necíti

Na snímke taliansky reprezentant Gianmarco Tamberi počas súťaže mužov 25. ročníka výškarského mítingu Banskobystrická latka 2019 v hale na banskobystrických Štiavničkách 9. februára 2019 v Banskej Bystrici. Foto: FOTO TASR - Dušan Hein

Tamberi v Ríme triumfoval s výkonom 237 cm (osobák 239 cm), prejavil veľký záujem štartovať na populárnom podujatí, ktoré sa tradične uskutoční v centre Košíc pod Katedrálou sv. Alžbety.

Košice 18. júna (TASR) - Taliansky skokan do výšky Gianmarco Tamberi bude najväčšia hviezda JBL Jump festu v Košiciach, ktorý v stredu a vo štvrtok napíše 9. kapitolu. Fanúšikom sa predstavil už deň pred pretekmi a krátko po tom, čo na júnových ME v Ríme získal zlatú medailu. Zlatý olympijský medailista a majster sveta sa na košické podujatie vypýtal sám, keď kontaktoval organizátorov na sociálnych sieťach.

Tamberi v Ríme triumfoval s výkonom 237 cm (osobák 239 cm), prejavil veľký záujem štartovať na populárnom podujatí, ktoré sa tradične uskutoční v centre Košíc pod Katedrálou sv. Alžbety. "V prvom rade chcem povedať, že sa veľmi teším, že som tu. Poprosil som organizátora, aby som mohol prísť, pretože viem, ako to tu funguje a veľmi sa mi to páči. Som si istý, že si užijem atmosféru a ľudí, ktorí prídu," poznamenal Tamberi, ktorý sa nachádza uprostred sezóny, ktorá bude mať po ME druhý, ešte významnejší vrchol v podobe OH v Paríži. "Teraz nie je čas na únavu, oddychovať budem po Paríži. Teraz musím pracovať na tom, aby som splnil ciele, ktoré som si dal. V tejto sezóne s mojím tímom intenzívne pracujeme a snažíme sa vyriešiť každý jeden problém, ktorý vidíme. Sezóna sa pre mňa začala naozaj dobre, ale ešte je pred nami veľa práce. Nepozeráme sa na to, čo bolo, ale na to, čo máme pred sebou a kam sa chceme posunúť. Olympiáda bude pre mňa veľmi dôležitá a práve pre to sú dôležité aj všetky podujatia, ktoré absolvujem predtým. Už sa veľmi teším na stredajšie preteky, tie budú takisto dôležité," konštatoval Tamberi.

Slovenskému publiku sa v minulosti predstavil na Banskobystrickej latke, na ktorej triumfoval v rokoch 2016 a 2021. "Bolo to jednoduché. Prišla nám na instagram správa s textom: "Chcete ma pozvať na preteky?" Stalo sa to asi desať dní pred nedávnymi ME. Rokovali sme s ním s veľkým rešpektom a dohodli sme sa na všetkom, čo bolo potrebné. Boli tam z jeho strany dve podmienky. Prvá bola, že definitívne potvrdí účasť až po ME a druhá bolo priaznivé počasie," prezradil zakladateľ mítingu Stanislav Návesňák pre TASR. Účasť jednej z najväčších atletických hviezd súčasnosti organizátorov potešila. "Upokojilo ma to a utvrdilo ma to v tom, že stojí za to robiť to. Momentálne máme už zdvojnásobený tím, ktorý stojí za týmto podujatím. Pracuje na ňom asi 80 ľudí, ktorí tým žijú. Hlavný program bude trvať dva dni, ktoré budú rovnocenné. Museli sme rozdeliť disciplíny do dvoch dní, aby sme sa z pohľadu lokácií nemuseli v jeden deň orientovať na dve športoviská," prezradil Návesňák.

Program 9. ročníka JBL Jump Fest je rozložený do dvoch dní. V stredu 19. júna sa predstavia výškari a vo štvrtok 20. júna bude patriť diaľkarom a trojskokanom. Bronzový štatút majú súťaže výškarov, diaľkarok a trojskokanov. Skákať sa bude na dvoch miestach v blízkosti Katedrály sv. Alžbety. Oba sektory budú mať teleskopické skokanské rampy, ktoré bude pred pretekmi certifikovať technický delegát. Novinkou sú aj tribúny. Organizátori zvýšili kapacitu na takmer tisíc miest na sedenie na mobilných tribúnach, ktoré v noci medzi súťažami premiestnia z jedného športoviska na druhé.



Hlavný program 9. ročníka JBL Jump festu:

streda 19. júna

14.30 výška Open muži

16.30 výška Open ženy

18.30 výška Elite muži (bronzový štatút WACT)



štvrtok 20. júna

9.30 diaľka Open ženy

11.30 diaľka Open muži

13.30 trojskok Open ženy

15.30 trojskok Open muži

18.15 diaľka Elite ženy (bronzový štatút WACT)

18.15 trojskok Elite muži (bronzový štatút WACT)