Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

Úradník i Czaková získali na chodeckom mítingu striebro

Na archívnej snímke chodec Martin Úradník. Foto: TASR - Dušan Hein

Víťaz predchádzajúcich dvoch ročníkov Úradník z domácej banskobystrickej Dukly v premiérovom štarte po dlhej súťažnej pauze dosiahol v pretekoch na 10 km osobný rekord pod holým nebom 41:16 min.

Banská Bystrica 27. júna (TASR) - Slovenskí chodci Miroslav Úradník i Mária Katerinka Czaková obsadili zhodne druhé miesto na sobotňajšom 4. ročníku Banskobystrického chodeckého mítingu. Triumfovali Nemec Leo Köpp a Maďarka Viktória Madarászová, informoval oficiálny portál Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Víťaz predchádzajúcich dvoch ročníkov Úradník z domácej banskobystrickej Dukly v premiérovom štarte po dlhej súťažnej pauze dosiahol v pretekoch na 10 km osobný rekord pod holým nebom 41:16 min. V závere zverenec trénera Mateja Spišiaka nestačil na finiš Nemca Köppa, ten ho napokon zdolal o päť sekúnd.

Slovenská ženská jednotka Czaková prišla do cieľa v čase 47:02, zdolala ju iba maďarská rekordérka Madarászová (46:52). V súťaži juniorov triumfoval Daniel Kováč (ŠK ŠOG Nitra) časom 43:47, Dubničanka Alžbeta Ragasová (49:51) skončila medzi juniorkami druhá.