Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Šport

Bagnaia zvíťazil v šprinte pred VC Japonska MotoGP

Na snímke taliansky motocyklista Francesco Bagnaia v sobotu 5. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Bagnaia zaostáva v celkovom poradí za Martinom o 15 bodov.

Motegi 5. októbra (TASR) - Taliansky motocyklista Francesco Bagnaia z tímu Ducati Lenovo zvíťazil v sobotňajšom šprinte pred Veľkou cenou Japonska seriálu MotoGP. Pomohla mu k tomu aj chyba nováčika Pedra Acostu, ktorý vyštartoval zo šprintu z pole position, no havaroval štyri kolá pred koncom v čase, keď bol líder pretekov. Bagnaia po triumfe znížil náskok na lídra celkového poradia Jorgeho Martina, ktorý bol v šprinte štvrtý.

Bagnaia uspel v tesnom finiši pred tímovým kolegom Talianom Eneom Bastianinim a Španielom Marcom Marquezom z Gresini Racing. Bagnaia zaostáva v celkovom poradí za Martinom o 15 bodov. Do konca šampionátu budú po VC Japonska ostávať ešte štyri podujatia. Nasledujú preteky v Katare, Thajsku, Malajzii a vo Valencii.



Šprint pred VC Japonska MotoGP:

1. Francesco Bagnaia (Tal./Ducati Lenovo Team) 21:01:074 min., 2. Eneo Bastianini (Tal./Ducati Lenovo Team) +0,181 sek., 3. Marc Marquez (Šp./Gresini Racing MotoGP) +0,349, 4. Jorge Martin (Šp./Prima Pramac Racing) +2,498, 5. Franco Morbidelli (Tal./Prima Pramac Racing) +4,326, 6. Fabio Di Giannantonio (Tal./Pertamina Enduro VR46 RT) +4,446