Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Šport

Basaksehir so Škrtelom zdolal Manchester United

Na snímke vľavo slovenský obranca Istanbulu Martin Škrtel, vpravo hráč United Anthony Martial v zápase H-skupiny 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale Istanbul Basaksehir - Manchester United v Istanbule 4. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Basaksehir si pripísal pri svojej premiérovej účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov prvý triumf.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Futbalisti Basaksehiru Istanbul dosiahli prvé víťazstvo v skupinovej fáze Ligy majstrov. V stredajšom zápase 3. kola F-skupiny zdolali na svojom ihrisku Manchester United 2:1 a pripísali si prvé body v tomto ročníku. V domácom drese odohral celý duel aj slovenský stopér Martin Škrtel, ktorý v závere videl žltú kartu.

Basaksehir sa dostal do vedenia už v 13. minúte, keď Edin Visca pri odkope našiel na polovici ihriska osamoteného Dembu Bu a ten zavŕšil sólo úvodným gólom stretnutia. V 40. minúte si úlohy otočili, Ba pustil prihrávku Deniza Türüca za seba a Viscan nedal brankárovi Deanovi Hendersonovi šancu. Hostia síce vzápätí znížili vďaka Anthonymu Martialovi, ale tri body zostali v Turecku. Basaksehir si pripísal pri svojej premiérovej účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov prvý triumf.

Zenit prišiel o víťazstvo až v závere zápasu, keď Felipe Caicedo odpovedal na zásah Aleksandra Jerochina z prvého dejstva. Ruský klub rozvlnil sieť aj druhýkrát, ale gól Andreja Mostovoja neplatil pre ofsajd po zásahu VAR. Na zápasovej súpiske Lazia nefiguroval slovenský stopér Denis Vavro.


3. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021 – sumáre:



F-skupina:

Zenit Petrohrad – Lazio Rím 1:1 (1:0)

Góly: 32. Erochin – 82. Caicedo.
Rozhodoval: Dias (Portug.)

H-skupina:

Basaksehir Istanbul – Manchester United 2:1 (2:1)

Góly: 13. Ba, 40. Visca – 43. Martial.
Rozhodoval: Massa (Tal.)
M. Škrtel (Basaksehir) odohral celý zápas a videl ŽK