Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Basketbalistky Slovenska prehrali v závere prípravy s Poľskom

Ilustračná fotka. Foto: TASR

Tím trénera Martina Pospíšila najbližšie čakajú kvalifikačné duely o postup na majstrovstvá Európy 2025 proti Islandu (7. novembra) a Turecku (10. novembra).

Walbrzych 5. júla (TASR) - Slovenská ženská basketbalová reprezentácia zakončila letný blok prípravy bez víťazstva. V záverečnom prípravnom zápase prehrala vo Walbrzychu s domácim Poľskom 53:71. Tím trénera Martina Pospíšila najbližšie čakajú kvalifikačné duely o postup na majstrovstvá Európy 2025 proti Islandu (7. novembra) a Turecku (10. novembra).

prípravný zápas - ženy:

Poľsko - Slovensko 71:53 (36:30)

Najviac bodov: Piestrzyňská 11, Telengová 9, Makuratová a Pyková po 8 - Martišková 15, Dudášová 11, Moravčíková 10


hlasy po zápase (zdroj: slovakbasket.sk):

Martin Pospíšil, tréner Slovenska: "Poľsku sme sa dokázali fyzicky postaviť. Baby zápas odpracovali a domácim sme nedali víťazstvo zadarmo. Celkovo sme v Poľsku odohrali tri slušné polčasy a jeden katastrofálny. Dôležité taktiež je, že sme sa mohli stretnúť a popracovať na veciach, ktoré by nám mali pomôcť v ďalšej fáze kvalifikácie. Uvidíme však, v akom zložení sa budeme môcť stretnúť v novembri, pretože v posledných dvoch blokoch to bol zásadný problém. Budeme veriť, že hráčky budú v dobrej forme a hlavne zdravotný stav im dovolí reprezentovať."

Nikola Dudášová, hráčka Slovenska: "Určite to bol odlišný zápas ako ten štvrtkový. Hneď od začiatku sme sa lepšie vysporiadali s tlakom a boli tvrdší v súbojoch. Bohužiaľ, ušla nám tretia štvrtina a už sme sa nedokázali vrátiť na dostrel. Tieto zápasy beriem ako veľké pozitívum, ukázali nám, kde máme rezervy, ale aj veľa pozitívnych vecí."