Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Šport

Belgický tréner po zápase s Čiernou Horou: Dalo mi to dôležité lekcie

Belgický hráč Lois Openda v akcii proti Igorovi Vujacicovi z Čiernej Hory počas medzinárodného priateľského futbalového zápasu medzi Belgickom a Čiernou Horou na štadióne kráľa Baudouina v Bruseli, v stredu 5. júna 2024. Foto: TASR/AP

Belgičania mali v prvej polovici jednoznačnú hernú i streleckú prevahu, v druhej, keď Tedesco poslal na ihrisko šesť nových hráčov, sa hra vyrovnala.

Brusel 6. júna (TASR) - Belgickí futbalisti zvíťazili v stredajšom prípravnom zápase pred ME nad Čiernou Horou 2:0, no tréner Domenico Tedesco nebol úplne spokojný s výkonom svojho mužstva, ktoré sa na úvod šampionátu stretne 17. júna vo Frankfurte so Slovenskom.

Belgičania mali v prvej polovici jednoznačnú hernú i streleckú prevahu, v druhej, keď Tedesco poslal na ihrisko šesť nových hráčov, sa hra vyrovnala. O úvodný gól duelu sa postaral v 44. minúte Kevin de Bruyne, v závere pridal druhý z pokutového kopu Leandro Trossard. Hlavný tréner po stretnutí zdôraznil, že mu dalo niekoľko dôležitých lekcií. "Dnes som sa veľa naučil a so všetkými zmenami, ktoré som spravil, bolo ťažké udržať po prestávke štruktúru našej hry. Ťažšie sme sa dostávali do zápasu, no po 75 minútach sa to zlepšilo," citovala ho agentúra Reuters.

Belgičania mali v prvom polčase 15 striel, z toho osem na bránku a súperovi nedovolili ani jedinú. Dlho však nedokázali prekonať brankára súpera Matiju Šarkiča. Nerozhodný stav zlomil až v 44. minúte De Bruyne, ktorý odohral svoj stý zápas za reprezentáciu. Zároveň bol prvý po vyše ročnej pauze zavinenej zranením zadného stehenného svalu. "Som šťastný, že som späť, trvalo to dlho. Je pekné odohrať stý zápas za Belgicko. Je to dobrý štart a je fajn, že som dal gól. Zaslúžene sme viedli, no po polčase a po striedaniach to bolo ťažšie," uviedol.

Čiernohorci v druhom polčase hrýzli a vyhrali ho 10:5 na strely, no nepodarilo sa im dať vyrovnávajúci gól. V 88. minúte navyše prišli o Miloša Brnoviča, ktorý dostal druhú žltú kartu a v nadstavenom čase inkasovali z penalty. "Mali sme dobré momenty, ale aj také, ktoré sme mohli vyriešiť lepšie. No môžeme na tom stavať," dodal De Bruyne.

Belgičania odohrajú pred ME ešte generálku, v sobotu nastúpia v Bruseli proti susedom z Luxemburska. "Nastúpi Romelu Lukaku, aby odohral nejaké minúty pred šampionátom. Zmením aj pár ďalších vecí, no určite už nevystriedam cez polčas šesť hráčov," dodal hlavný tréner.

Belgicko sa v E-skupine stretne okrem Slovenska aj s Rumunskom a Ukrajinou.



zostava Belgicka: Casteels - Meunier (46. Castagne), Debast, Faes (46. Witsel), De Cuyper - Vermeeren, Onana (46. Doku) - Bakayoko (46. Mangala), De Bruyne (46. Trossard), Carrasco (46. Lukebakio) - Openda