Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Šport

Beňuš je nový predseda komisie športovcov i člen výkonného výboru SOŠV

Na snímke slovenský vodný slalomár Matej Beňuš. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Matej Beňuš na predsedníckom poste i vo výkonnom výbore SOŠV nahradil Zuzanu Rehák Štefečekovú, ktorá zostáva naďalej členkou komisie športovcov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 24. októbra (TASR) - Vodný slalomár Matej Beňuš sa stal novým predsedom komisie športovcov Slovenského olympijského a športového výboru. Na základe rozhodnutia členov komisie športovcov bude bronzový medailista z Paríža 2024 a strieborný z Ria de Janeiro 2016 zároveň ex officio členom výkonného výboru SOŠV.

Matej Beňuš na predsedníckom poste i vo výkonnom výbore SOŠV nahradil Zuzanu Rehák Štefečekovú, ktorá zostáva naďalej členkou komisie športovcov. Olympijská víťazka v streľbe z Tokia 2020 sa usiluje o riadny mandát v novom výkonnom výbore SOŠV. Voľby do exekutívy SOŠV sa uskutočnia v piatok 25. októbra.

Počas stretnutia členov komisie v Šamoríne sa podpredsedníčkou komisie športovcov SOŠV stala Alexandra Longová, ktorá je tiež tajomníčkou komisie športovcov Európskych olympijských výborov. V dozornej rade SOŠV bude komisiu naďalej zastupovať Richard Varga.

Komisia športovcov SOŠV pripravila počas JOT Games aj mediálny tréning Athletes Speakers, na ktorom sa zúčastnili viacerí olympionici i talentovaní mladí športovci. Počas tréningu sa dozvedeli základy komunikácie s médiami. Projekt komisie športovcov SOŠV podporila Olympijská solidarita MOV. Informoval portál olympic.sk.