Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Šport

Bero dostal prvýkrát väčší priestor: Vážim si, že sme vôbec tu

Na archívnej snímke slovenskí futbalisti Juraj Kucka (vľavo) a Matúš Bero. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťosemročný hráč Bochumu sa dostal do záverečnej nominácie ME na tretí pokus.

Gelsenkirchen 1. júla (TASR) - Slovenský futbalista Matúš Bero dostal v nedeľu prvýkrát výraznejšiu minutáž na európskom šampionáte. Jeho tím prehral v osemfinále s Anglickom 1:2 pp a stredopoliar nastúpil v 81. minúte. Bero hral aj proti Rumunom, no v tomto stretnutí prišiel na ihrisko až v nadstavení.

Dvadsaťosemročný hráč Bochumu sa dostal do záverečnej nominácie ME na tretí pokus. Prípravné kempy absolvoval aj pred turnajmi v roku 2016 a 2020. "Mali by sme si vážiť, že sme tu. Každý jeden raz na tomto turnaji by mal byť pre nás sviatok. Vedel som, že mám za sebou ťažkú sezónu v ťažkej lige a myslím, že som nesklamal," povedal Bero ohľadom Slovenska na kontinentálnom šampionáte. "Sokoli" boli na podujatí v pozícii trpaslíka ako tretí najslabší tím podľa rankingu FIFA. Napriek tomu senzačne zdolali Belgicko (1:0) a remízou s Rumunskom (1:1) si zaistili osemfinále. V ňom ich delilo od historického štvrťfinále len niekoľko sekúnd, keďže väčšinu zápasu viedli 1:0.

Bero mal za stavu 1:2 v predĺžení možnosť ísť do úniku, no skončil na zemi po súboji s Marcom Guehim. Turecký arbiter Halil Umut Meler neodpískal zákrok ako nedovolený. Guehi pritom nedovolene bránil aj Ivana Schranza, ktorý napriek tomu poslal v 25. minúte Slovensko do vedenia. "Na keby sa vo futbale nehrá. Rozhodca to nezapískal, musíme to rešpektovať. Mali sme to zvládnuť," zhodnotil Bero pre TASR. Na ihrisku bol aj počas vyrovnávajúceho gólu: "Povedal by som, že mali kus šťastia a enormnú kvalitu Bellinghama. Všetci sa zhodneme na tom, že jeho gól bol výstavný. Dalo sa asi brániť lepšie, ale naozaj sa mu to podarilo," dodal ohľadom "nožničiek" anglického útočníka.

Úradujúci vicemajstri z Anglicka narazia v sobotnom štvrťfinále na Švajčiarov. Tí vyradili Taliansko (2:0), ktoré zdolalo na predošlom turnaji vo finále práve "Albion". Slovákov čakajú najbližšie septembrové zápasy C-divízie Ligy národov.