Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Borguľa finišoval dvanásty v šprinte juniorov na MS

Na archívnej snímke slovenský biatlonista Jakub Borguľa. Foto: TASR/Ján Krošlák

Matúš Sklenárik obsadil 14. miesto. O sedem priečok nižšie finišoval Šimon Adamov.

Otepää 24. augusta (TASR) - Slovenský reprezentant Jakub Borguľa skončil na 12. mieste v šprinte juniorov na 7,5 km na MS v letnom biatlone v estónskom Otepää. Na víťazného Ukrajinca Vitaliho Mandzyna stratil 1:43,3 min. Druhý sa umiestnil Haavard Tosterud z Nórska a tretí finišoval jeho krajan Sivert Gerhardsen.

Matúš Sklenárik obsadil 14. miesto. O sedem priečok nižšie finišoval Šimon Adamov. V prvej polovici poradia sa podarilo skončiť aj ďalšej dvojici Slovákov. Maxim Mejtský si vybojoval 33. pozíciu, Sebastián Ilavský bol na 36. mieste. Michal Adamov obsadil 55. priečku.

V kategórii junioriek v rovnakej disciplíne dosiahla medzi Slovenkami najlepšie umiestnenie Tamara Molentová, ktorá skončila na 15. priečke. Na prvú Bulharku Valentinu Dimitrovovú stratila 1:33,2 min. Striebro si vybojovala Viktorija Chvostenková z Ukrajiny a bronz patrí krajanke Olene Horodnaovej. Veronika Michalechová obsadila 20. miesto, Michaele Strakovej patrila 21. pozícia a Alžbeta Garguláková bola na 23. mieste.