Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Šport

Brankár Škorvánek má prvý triumf aj nulu v českej extralige: Som rád

Slovenský brankár Stanislav Škorvánek. Foto: TASR

Hradec je pre neho prvý zahraničný angažmán. Po stretnutí sa vyjadril aj k porovnaniu so slovenskou najvyššou súťažou.

Praha 2. októbra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Stanislav Škorvánek dosiahol prvé víťazstvo a aj čisté konto v českej extralige. V 7. kole pomohol 22 zákrokmi k triumfu Hradca Králové nad Plzňou 4:0. Dvadsaťosemročný slovenský reprezentant bol po zápase veľmi spokojný.

"Pocity po víťazstve sú veľmi dobré. Myslím si, že sme predviedli skvelý výkon. Boli sme vo väčšine zápasu lepším tímom a premenili sme šance. Dôležité bolo víťazstvo. Aj keby sa to skončilo 4:1 alebo 4:2, nula bola len taký bonus," uviedol Škorvánek pre klubovú TV.

Hradec je pre neho prvý zahraničný angažmán. Po stretnutí sa vyjadril aj k porovnaniu so slovenskou najvyššou súťažou. "Je tam veľa rozdielov. Česká extraliga je rýchlejšia a hráči sú lepší v zakončení. Musím dávať pozor každú sekundu. Ide na mňa omnoho menej striel, ako keď som chytal na Slovensku. Na to si stále zvykám a učím sa s tým pracovať, pretože niekedy na mňa nejde strela ani osem alebo desať minút."

Proti Plzni odchytal tretí zápas v sezóne. V stretnutiach s Libercom (3:4 po sn) a s Karlovými Varmi (3:6) vicemajster spred dvoch sezón nedokázal bodovať. Škorvánek prestúpil do Hradca v máji z Michaloviec a podpísal kontrakt na dve sezóny. Hokejovo vyrastal v Žiline, pôsobil aj v Bardejove, Nových Zámkoch, Trnave, Košiciach, Prešove, Humennom či Žiline. Najvýraznejší kariérový vzostup zaznamenal práve v Michalovciach. Počas sezóny 2022/2023 sa stal naplno brankárskou jednotkou Dukly, ktorej pomohol k postupu do semifinále play off Tipos extraligy. Aj v uplynulom klubovom ročníku patril medzi štatisticky najlepších brankárov slovenskej extraligy, s Michalovcami získal bronz. Svojimi výkonmi si vyslúžil pozvánku aj do reprezentácie, predstavil sa na uplynulých dvoch MS.

Hradcu príliš nevychádza úvod sezóny. Po siedmich stretnutiach má na konte len sedem bodov a patrí mu priebežne až 10. miesto. V uplynulých troch zápasoch však dvakrát vyhral a Škorvánek dúfa, že sa mužstvo zdvihne: "Verím, že sa od toho odrazíme a budeme premieňať šance. Zároveň potom kontrolovať hru a nepúšťať súperov do nebezpečný protiútokov."