Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Šport

Brazílska polícia zadržala vyše 250 fanúšikov uruguajského Peňarolu

Fanúšikovia uruguajského futbalového tímu Peňarol Montevideo prichádzajú na policajnú stanicu po tom, čo boli zadržaní za bitku s políciou na pláži v Riu de Janeiro v stredu 23. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Fanúšikovia hosťujúceho tímu ničili a zapaľovali vozidlá, rabovali obchody a na policajné zložky hádzali fľaše a iné predmety. Plamene zachvátili minimálne jeden autobus.

Rio de Janeiro 24. októbra (TASR) - Brazílska polícia zadržala viac ako 250 priaznivcov uruguajského futbalového klubu Peňarol Montevideo. Stalo sa tak po výtržnostiach v uliciach Ria de Janeiro pred semifinálovým duelom Copa Libertadores na ihrisku Botafoga.

Fanúšikovia hosťujúceho tímu ničili a zapaľovali vozidlá, rabovali obchody a na policajné zložky hádzali fľaše a iné predmety. Plamene zachvátili minimálne jeden autobus. Polícia v stanovisku uviedla, že pri zásahu zhabala aj strelnú zbraň. Nepokoje v blízkosti pláže trvali približne hodinu. "Prišli sem robiť problémy. Je to veľmi smutné," povedal podľa agentúry AFP jeden z miestnych obchodníkov Tadeu da Silva.

Prezident Peňarolu Ignacio Ruglio sa sťažoval, že príchod hráčov jeho tímu na štadión sa oneskoril po chaotickej ceste, počas ktorej na autobus údajne domáci priaznivci hádzali kamene. Duel sa napokon odohral podľa plánu, Botafogo vyhralo prvé semifinále nad Peňarolom jednoznačne 5:0. Odveta ja na programe o týždeň na pôde uruguajského tímu.