Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Šport

Leverkusen remizoval na pôde Brestu 1:1, rozhodoval Kružliak

Hráč Brestu Ludovic Ajorque (vpravo) bojuje o loptu s Pierom Hincapieom z Leverkusenu počas zápasu 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov Stade Brest - Bayer Leverkusen v Guingampe 23. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Bayer začal proti Brestu aktívnejšie a v 24. minúte sa ujal vedenia, keď sa po prihrávke Jonasa Hofmanna presadil prízemnou strelou k bližšej žrdi Florian Wirtz.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. októbra (TASR) - Futbalisti Stade Brest a Bayeru Leverkusen sú aj po 3. kole hlavnej fázy Ligy majstrov stále bez prehry. V stredajšom vzájomnom súboji dvoch dovtedy stopercentných tímov hrali nerozhodne 1:1. Duel vo francúzskom Guingampe viedli slovenskí rozhodcovia na čele s hlavným Ivanom Kružliakom, na čiarach mu asistovali Branislav Hancko a Ján Pozor, štvrtým rozhodcom bol Peter Kráľovič.

Bayer začal proti Brestu aktívnejšie a v 24. minúte sa ujal vedenia, keď sa po prihrávke Jonasa Hofmanna presadil prízemnou strelou k bližšej žrdi Florian Wirtz. O chvíľu na to mohol nemecký reprezentant pridať svoj druhý gól, ale tentoraz Marca Bizota neprekonal. Brestu sa podarilo vyrovnať v 39. minúte, po centri Mahdiho Camaru sa blysol nechytateľným volejom Pierre Lees-Melou. V druhom dejstve bol bližšie k víťaznému gólu úradujúci nemecký šampión, ale ďalšie svoje šance nevyužil. Na opačnej strane pálil z ojedinelého brejku Mama Baldé iba do bočnej siete. Oba tímy tak majú po 3. kole ligovej fázy na konte zhodne sedem bodov.

V ďalšom stretnutí uhral Celtic Glasgow cennú remízu 0:0 na ihrisku Atalanty Bergamo. Škótskeho majstra viackrát podržal brankár Kasper Schmeichel, pri hlavičke Maria Pašaliča ho zachránilo brvno. Celtic bodoval druhýkrát po tom, ako v úvodnom kole zdolal doma Slovan Bratislava 5:1. Atalanta si pripísala druhú remízu a na konte má päť bodov.



Liga majstrov - 3. kolo ligovej fázy:

Atalanta Bergamo - Celtic Glasgow 0:0



Stade Brest - Bayer Leverkusen 1:1 (1:1)

Góly: 39. Lees-Melou - 24. Wirtz. Rozhodovali: KRUŽLIAK - HANCKO, POZOR (všetci SR)