Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Šport

TRAGICKÁ SPRÁVA Z NHL: Gaudreau a jeho brat zomreli pri autonehode

Na snímke sprava slovenský útočník Martin Pospíšil a americký útočník Johnny Gaudreau v zápase základnej B-skupiny USA - Slovensko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave v pondelok 13. mája 2024. Foto: TASR - Michal Runák

Gaudreau odohral 11 sezón v NHL, väčšinou v drese Calgary Flames. Na konte ma 763 duelov s bilanciou 743 bodov (243+500).

Columbus 30. augusta (TASR) - Americký hokejista Johnny Gaudreau z Columbusu Blue Jackets v NHL spolu s bratom Matthewom zomreli. Príčinou ich úmrtia mala byť tragická autonehoda. Informáciu oficiálne potvrdil zámorský klub.

Tridsaťjedenročný útočník a jeho brat boli na bicykloch neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď ich zrazilo auto. Vodič vozidla neodišiel z miesta nehody. "Columbus Blue Jackets je šokovaný a zdrvený touto nepredstaviteľnou tragédiou. Johnny bol nielen skvelý hokejista, ale predovšetkým milujúci manžel, otec, syn, brat a priateľ. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho manželke Meredith, jeho deťom Noe a Johnnymu, jeho rodičom, ich rodine a priateľom. V tejto chvíli prosíme o modlitby za rodinu Gaudreauovcov a o rešpektovanie ich súkromia počas smútku," uviedol zámorský tím v oficiálnom vyhlásení.

Na snímke hokejista Johnny Gaudreau počas zápasu zámorskej NHL vo Philadelphii.
Foto: TASR/AP


Gaudreau odohral 11 sezón v NHL, väčšinou v drese Calgary Flames. Na konte ma 763 duelov s bilanciou 743 bodov (243+500). V play off nastúpil v 42 zápasoch a dosiahol 11 gólov a 22 asistencií. V uplynom ročníku odohral za Blue Jackets 81 stretnutí v základnej časti a získal 60 bodov (12+48).

S reprezentáciou USA získal zlatú medailu na juniorských majstrovstvách sveta v roku 2013. V národnom tíme sa predstavil na piatich MS a pred šiestimi rokmi sa s mužstvom tešil z bronzu na turnaji v Dánsku. Predstavil sa aj na uplynulom šampionáte v Česku, odohral všetkých osem zápasov a mal bilanciu 3+8.



"Komunita NHL je šokovaná a zarmútená tragickým úmrtím Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewa. Hoci Johnnyho nákazlivý duch pre hru a úžasné schopnosti na ľade mu vyniesli prezývku 'Johnny Hockey', bol viac než len oslnivý hokejista. Bol to milujúci otec a milovaný manžel, syn, brat a spoluhráč, ktorý si obľúbil každého človeka," vyhlásil komisár NHL Gary Bettman podľa portálu tsn.ca.