Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Šport

Burnley po odchode Kompanyho dočasne povedie asistent Bellamy

Burnley má na konci anglickej Premier League tímové stretnutie. Foto: TASR/AP

Štyridsaťštyriročný Bellamy dosiaľ žiadny tím neviedol, na pozícii asistenta pôsobil uplynulé dve sezóny práve po boku Belgičana.

Londýn 31. mája (TASR) - Futbalistov FC Burnley dočasne povedie doterajší asistent trénera Craig Bellamy. Anglický klub naďalej hľadá náhradu za Vincenta Kompanyho, ktorý po sezóne odišiel do Bayernu Mníchov.

Štyridsaťštyriročný Bellamy dosiaľ žiadny tím neviedol, na pozícii asistenta pôsobil uplynulé dve sezóny práve po boku Belgičana. "Po odchode Vincenta Kompanyho aktívne pracujeme na hľadaní hlavného trénera. Medzitým sme túto úlohu zverili Craigovi Bellamymu, ktorému bude asistovať Mike Jackson. Úplne im dôverujeme a veríme, že vďaka ich rozsiahlym skúsenostiam a hlbokému porozumeniu klubu sú dokonalými kandidátmi na vedenie tímu v takomto dôležitom období," citovala z vyhlásenia Burnley agentúra DPA. Tím z Turf Moor sa v sezóne 2023/2024 predstavil v najvyššej Premier League, no rovnako ako ďalší nováčikovia Luton Town a Sheffield z nej po roku zostúpil.