Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Šport

Bývalý podpredseda FAČR dostal trojročnú podmienku a vysokú pokutu

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Súdne pojednávanie s futbalovými funkcionármi a rozhodcami trvalo od vlaňajšieho apríla.

Praha 19. júna (TASR) - Bývalý podpredseda českej futbalovej asociácie Roman Berbr dostal podmienečný trest na tri roky a pokutu dva milióny korún. Okresný súd v Plzni ho uznal vinným len zo sprenevery peňazí Plzeňského krajského futbalového zväzu. Obvinený bol aj z ovplyvňovania zápasov 2. a 3. ligy a z účasti v organizovanej zločineckej skupine.

Horšie dopadol Roman Rogoz, niekdajší riaditeľ Slavoja Vyšehrad. Keďže už bol v podmienke za inú trestnú činnosť, za podplácanie a pomoc pri sprenevere dostal trest na štyri roky väzenia. "Nech sa najskôr vyjadria moji právnici. Budem sa odvolávať," citoval Berbra portál idnes.cz.

Súdne pojednávanie s futbalovými funkcionármi a rozhodcami trvalo od vlaňajšieho apríla. Obžalovaných bolo dvadsaťjeden ľudí a klub Slavoj Vyšehrad. Štyria obžalovaní sa už skôr dohodli na vine a treste, dostali podmienky a pokuty. Podobne dopadla drvivá väčšina, niektorí od súdu odišli len s peňažným trestom.

Štátny zástupca Jan Scholle žiadal pre Berbra sedemročné väzenie, pokutu 5,55 milióna korún a päťročný zákaz výkonu funkcie štatutárneho orgánu obchodnej korporácie. Súd však v jeho prípade uznal len spreneveru.