Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

Calgary vymenilo Mangiapaneho do Washingtonu za voľbu v 2. kole draftu

Ľavé krídlo Calgary Flames Andrew Mangiapane (88) si spracováva puk, keď ho prenasleduje ľavé krídlo New Jersey Devils Erik Haula (56) počas prvej tretiny hokejového zápasu NHL 8. februára 2024 v Newarku. Foto: TASR/AP

Mangiapane zaťaží platový strop Washingtonu sumou 5,8 milióna dolárov. Vo Washingtone sa stretne aj so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym.

New York 28. júna (TASR) - Tím zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames vymenil kanadského útočníka Andrewa Mangiapaneho do Washingtonu Capitals za voľbu v druhom kole draftu 2025. Držiteľ zlatej medaily z MS v roku 2021 je pod zmluvou do konca sezóny 2024/25, po ktorej sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Informovala o tom oficiálna súťaže.

Mangiapane zaťaží platový strop Washingtonu sumou 5,8 milióna dolárov. Vo Washingtone sa stretne aj so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym. Dvadsaťosemročný Kanaďan si v profilige obliekal iba dres Calgary, ktoré ho draftovalo v roku 2015 z celkovej 166. pozície. Odvtedy za klub odohral 417 stretnutí, v ktorých zaznamenal 215 bodov (109+106). Ďalších 27 duelov pridal v play off so ziskom 12 bodov (6+6). Flames si výmenou uvoľnili miesto pod platovým stropom pred začiatkom trhu s voľnými hráčmi. Washington v súčasnosti prekračuje platový strop o približne dva milióny, no zapísaním Nicklasa Bäcsktröma na listinu dlhodobo zranených hráčov ušetrí sedem miliónov.