Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Šport

Calzona spieval slovenskú hymnu: Je dosť zložitá

Na snímke tréner slovenských futbalistov Francesco Calzona počas oficiálneho tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie pred pondelkovým úvodným zápasom našich futbalistov v základnej E-skupine proti Belgicku v nemeckom meste Mainz počas ME 2024 vo futbale v nedeľu 16. júna 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Spomedzi talianskych trénerov môže na prebiehajúcom šampionáte spievať svoju hymnu iba Luciano Spalletti.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Frankfurt 18. júna (TASR) - Taliansky tréner Francesco Calzona spieval pred úvodným zápasom slovenských futbalových reprezentantov na ME v Nemecku slovenskú hymnu. Slováci v pondelkovom dueli prekvapivo zvíťazili nad favorizovaným Belgickom 1:0.

"Je dosť zložitá, ale ak do toho dáte všetko, môžete sa naučiť čokoľvek. Snažím sa ju zvládnuť a páči sa mi to," povedal o hymne Calzona. Na lavičke Belgicka pôsobí jeho krajan Domenico Tedesco, ktorý taktiež spieval so svojimi hráčmi a fanúšikmi. Oproti Calzonovi však pred ním stála menšia jazyková bariéra, keďže vyrastal v Nemecku a nemčina je jeden z troch úradných jazykov v Belgicku. "Hymnu som počul a spieval vo viacerých jazykoch veľakrát. Je to obrovský prejav rešpektu voči krajine, ktorá si ma vybrala za svojho trénera," citovala Tedesca agentúra AP.

Spomedzi talianskych trénerov môže na prebiehajúcom šampionáte spievať svoju hymnu iba Luciano Spalletti. Päticu talianskych koučov dopĺňajú Vincenzo Montella na lavičke Turecka a Marco Rossi, ktorý vedie Maďarsko.