Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Šport

Carsley sa neuchádzal o trvalý post hlavného trénera Anglicka

Dočasný manažér anglickej futbalovej reprezentácie Lee Carsley hovorí počas predstavenia tímu vo štvrtok 3. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Angličania sa v nedeľu v 2. skupine B-divízie stretnú v odvetnom zápase v Helsinkách s domácim výberom.

Londýn 13. októbra (TASR) - Dočasný tréner anglickej futbalovej reprezentácie Lee Carsley sa podľa vlastných slov neuchádzal o trvalý post. Päťdesiatročný kormidelník skončil na lavičke reprezentácie do 21 rokov, aby vystriedal vo funkcii Garetha Southgatea. Ten odstúpil z postu po finálovej prehre so Španielmi (1:2) na ME 2024 v Nemecku.

Carsley sa stal hlavným kandidátom na túto funkciu po tom, čo v úvodných dvoch septembrových dueloch priviedol Anglicko k triumfom nad Írskom a Fínskom v Lige národov. Vo štvrtok však jeho zverenci prekvapivo prehrali vo Wembley s Gréckom 1:2.

"Oficiálne som sa o funkciu neuchádzal. Venoval som sa tímu do 21 rokov a bol som naozaj spokojný so svojou prácou. Pracujem však pre Futbalovú asociáciu (FA), ktorá ma požiadala, aby som prevzal A-tím. Bola to pre mňa najväčšia česť. Verím, že nový tréner privedie mužstvo k titulom," sprostredkovala Carsleyho vyjadrenie agentúra AFP.

Angličania sa v nedeľu v 2. skupine B-divízie stretnú v odvetnom zápase v Helsinkách s domácim výberom.