Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Šport

Carvajal podstúpi operáciu kolena a bude chýbať niekoľko mesiacov

Hráč Realu Madrid Dani Carvajal sa zvíja v bolestiach na trávniku vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga Real Madrid – Villarreal CF v Madride 5. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Čerstvému majstrovi Európy vyjadrili podporu na sociálnych sieťach nie len jeho spoluhráči, ale i ďalšie osobnosti zo sveta športu.

Madrid 6. októbra (TASR) - Španielsky futbalový reprezentant Dani Carvajal podstúpi operáciu kolena a bude chýbať v zostave Realu Madrid niekoľko mesiacov. Tridsaťdvaročný obranca utrpel vážne zranenie pravého predného skríženého väzu, vonkajšieho postranného väzu v kolene a podkolennej šľachy v sobotnom šlágri 9. kola La Ligy proti Villarealu (2:0).

Kapitán "Bieleho baletu" sa zranil v nadstavenom čase keď sa pokúšal odkopnúť loptu pod tlakom Yeremyho Pina. "Potvrdilo sa u mňa vážne zranenie krížnych väzov a budem musieť podstúpiť operáciu. Rehabilitovať budem niekoľko mesiacov. Už sa neviem dočkať, kedy sa začnem zotavovať a vrátim sa do hry. Veľmi pekne všetkým ďakujem za prejavenú solidaritu," napísal Carvajal na sociálnej sieti.

Čerstvému majstrovi Európy vyjadrili podporu na sociálnych sieťach nie len jeho spoluhráči, ale i ďalšie osobnosti zo sveta športu. "Pokračuj v rehabilitácii, Dani! Vrátiš sa silnejší," napísal jeho krajan a tenista Carlos Alcaraz.

Španielskej reprezentácii bude chýbať v nasledujúcich mesiacoch okrem Carvajala aj Rodri Hernandez z Manchestru City, ktorého taktiež vyradilo vážne zranenie kolena. Madridčania potvrdili, že Vinicius Junior utrpel zranenie krku, ale očakáva sa, že po reprezentačnej prestávke bude fit. Správu priniesla agentúra AFP.